TYTUŁ: Odporność
AUTOR: lek. Angelika Szymańska
WYDAWNICTWO: Harde
ROK WYDANIA: 2025
LICZBA STRON: 221
Odporność to jest coś co każdy z nas chciałby mieć. Niestety nie jest ona nikomu dana, musimy o nią zawalczyć i cały czas o nią dbać i świadomie ją wzmacniać.
"Odporność " to takie przypomnienie informacji ze szkoły rozszerzone o konkretne przykłady produktów spożywczych. Witaminy, tłuszcze, białka, węglowodany - wszystkie te składniki budują nasz organizm, ale to od nas zależy jakiej jakości i jaka ich poszczególna ilość będzie tym budulcem. I bądźmy szczerzy, teraz ze zdecydowanie większą ciekawością chłoniemy takie informacje niż będąc w swoim czasie w szkole. Teraz jesteśmy bardziej świadomi swojego ciała i swoich wyborów żywieniowych.
Angelika Szymańska lekarka w trakcie specjalizacji z medycyny rodzinnej, szczególnie zainteresowana leczeniem otyłości i problemów jelitowych. Dlatego książka jej autorstwa jest wiarygodnym źródłem informacji.
Tekst jest bardzo przestępny i ilustrowany zdjęciami potraw. Najważniejsze informacje zostały odpowiednio podzielone i wypunktowane. Zdecydowanie warto mieć tę książkę pod ręką komponując posiłki dla rodziny. Tym bardziej, że oprócz informacji dostajemy też przepisy i przykładowy jadłospis.
Każdy z nas chce cieszyć się zdrowiem, ale nie zawsze wiemy, od czego zacząć. Ta książka to świetny przewodnik po świecie witamin, minerałów i zdrowych wyborów żywieniowych 🍎🥦🥑.
To na pewno przydatna i praktyczna książka, którą warto mieć.
OdpowiedzUsuń